Broj posjeta od 07/2004

 

Marijan Malnar Maki


U mladosti se vrlo aktivno bavio glazbom i bio organizator mnogih priredbi zabavnog i glazbenog karaktera. Početkom 70-tih godina povukao se iz glazbenog života, pa je tek 1992. godine ponovo "iskrsnuo", ali ovaj put kantautorskim stvaralaštvom.
Iako je Maki samozatajna i zakašnjela estradna ličnost, u samo osam proteklih godina uspio je izdati osam samostalnih albuma što ga svrstava na visoko 3. mjesto u okviru Primorsko-goranske Županije prema broju izdanih projekata u pojedinačnoj muškoj kategoriji zabavne glazbe.
Ispred njega su samo dva dobro nam već poznata imena estrade, Dalibor Brun i Džo Maračić Maki.
Marijan Malnar Maki zbog skupe TV promidžbe nije toliko poznat široj hrvatskoj javnosti, pa se ni tiraž njegovih albuma u prodaji ne može mjeriti s onima koji to imaju, ali mu to nikada nije niti bilo primarno, jer je uglavnom težio za stvaralaštvom i da pokrije troškove ovog skupog posla.
Pa ipak mnogi njegovi albumi zahvaljujući našim iseljenicima, "dospjeli" su čak i do dalekih zemalja Amerike, Australije, Kanade i mnogih Europskih država.
Valja istaći da su sve Makijeve pjesme na svim radio postajama i da surađivao je s poznatim glazbenim imenima, Mariom Kimelom i Andrejom Bašom.
Mnogim je goranskim mjestima Maki podario po skladbu koju nisu nikada imali u povijesti svog postojanja.
Ispunila mu se i davna želja da na nekoliko velikih koncerata nastupi u društvu poznatih nam estradnih zvijezda kao što su Zlatko Pejaković, Vladimir Kočiš Zec, Toni Cetinski, Nina Badrić i sudjeluje na još 20 drugih velikih koncerata zajedno sa drugim estradnim zvijezdama.
Marijan Malnar Maki član je Hrvatskog društva skladatelja od 1992. godine i Hrvatske glazbene unije u Zagrebu.