izbornik - gorski kotar 2 Mjesta za izlet u Gorskom kotaru Skijanje u Gorskom kotaru Goranski izbor - oglasnik gospodarske ponude Gorskog kotara Ugostiteljska ponuda Gorskog kotara Ponuda nekretnina U Gorskom kotaru Gospodarska ponuda Gorskog kotara
 Fužine 
Izlet kroz Gorski kotar
Udobno se smjestite pored računala i odaberite mjesto sa gornjeg popisa te virtualno posjetite savršen kutak za svoj slijedeći odmor u prirodi....

...smještaj


Adriatica.net

Google
Fužine, slikovito goransko mjesto, smještene na 730 mnm, idealan su prirodni kutak na samo 30-tak kilometara od mora. Pobjeći od ljetnih vrućina i potražiti odmor u hladu stoljetnih šuma ili vodama jezera Bajer i Lepenica pravo je otkriće. Ribolov je poseban doživljaj u Fužinama. Bistre i nezagađene vode bogate su raznim vrstama riba, a bogata šumska vegetacija nudi odmor u šumskim predjelima. Uz mogućnost kupanja, jezera nude zadovoljstvo bavljenja sportovima na vodi: jedrenje, surf, vožnja čamcima, kanuom, kajakom, ronjenje... Pješaci i biciklisti naći će u fužinarskom kraju lijepe staze za šetnju i vožnju biciklom.
Uz izrazita klimatska obilježja i prirodne ljepote, Fužine bilježe i povijesne vrijednosti. Tu je rođen dr. Franjo Rački, akademik i prvi predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Fužine nude izvrstan smještaj u privatnim kućama, apartmanima i pansionima koji, kao i ostali ugostiteljski objekti, nude domaću hranu i izvorne domaće specijalitete. Ako Fužine posjetite zimi, pejsaži Vam nude čari prave goranske ljepote, mogućnost skijanja, sanjkanja, klizanja i još nešto: Fužine imaju izuzetno lijepu spilju - "Postojna u malom". Čest je to naziv za spilju Vrelo, samo dva kilometra udaljenu od naselja, uz neposrednu blizinu prometnice i vrlo lak pristup svim generacijama.

 
| www.gorskikotar.com | sva prava pridržana |
| design by XAR |